About us

Pintail International B.V. is opgericht in 1985 door Luuk Goede. Het begon met het in- en verkopen van ruwdoeken in Europa maar al snel ging de reis verder naar Azië en werden meubelstoffen ingekocht en verdeeld binnen Europa.

Nu, in 2024, zijn wij Pintail een familiebedrijf en dé specialist in de productie en distributie van stoffen voor zowel de indoor en outdoor markt, als gelamineerde technische stoffen.

Onze fabriek is gevestigd in Almelo, waar wij in-huis stoffen lamineren, finishen en digitaal bedrukken. Deze interne activiteiten stellen ons in staat nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling en productie van onze collecties en om diverse producten te personaliseren, wat resulteert in maximale flexibiliteit.

Onze indoor collectie bestaat uit meubel-, decoratieve- en project stoffen. De basiscollectie wordt zorgvuldig samengesteld door ons verkoop en marketingteam om geschikt te zijn voor diverse markten. Bovendien bieden wij een breed scala aan moderne kleuren en designs dankzij onze interne designafdeling. Daarnaast houden we een ruime voorraad aan basiskwaliteiten voor alle markten. Hierdoor kunnen we flexibiliteit en snelle leveringen garanderen, zowel in coupons als volle rollen. Ook bieden wij de mogelijkheid om uw eigen unieke artikel en design te ontwikkelen!

De outdoor collectie bestaat uit waterafstotende én waterdichte stoffen. We hebben ons toegespitst in waterdichte outdoor stoffen, hierin zijn wij dé specialist! De ruime collectie outdoor stoffen die wij aanbieden bestaan uit uni kwaliteiten, melanges en diverse patronen. Daarnaast maken we custom stoffen waterdicht en kunnen we collecties brandvertragend maken.

Technische stoffen is erg breed te noemen. Wij hebben ons gespecialiseerd in het lamineren met membranen, non-wovens en brandvertragende materialen. Met ons machinepark bieden wij technische oplossingen met verschillende lamineer technieken. De collecties die wij voeren zijn o.a. voor Werkkleding, Regenkleding, Brandweer toepassingen, Politie, Militair etc., waarbij specificaties het product bepalen. Daarnaast zijn wij sterk in het ontwikkelen en produceren van klant specifieke producten.

Pintail International B.V. is OEKO-TEX® gecertificeerd voor:
Laminaten voor werkkleding
Loonlaminatie

pintail about us impressie 1
pintail about us impressie 2